Vēsture
1882 gadā Rīgā uzņēmējs Arnolds Sarensens nodibināja uzņēmumu, kurš nodarbojās ar metāla bundžu un dažādu konservētu produktu ražošanu. Laikam ritot, produkcija iekaroja pircēju sirdis, un uzņēmējs sāka paplašināt sortimentu ar dažādiem zivju produktiem.

Pēc 1.pasaules kara par fabrikas preču zīmi kļūst lidojoša kaija ar zivi knābī. To var uzskatīt par laiku, kad uzņēmums nostiprinājās tirgū un izveidoja savu zīmolu, lai pircējam būtu vieglāk atšķirt šīs rūpnīcas ražoto produkciju no citu rūpnīcu ražojumiem.

Uzņēmums strauji attīstās Latvijas trīsdesmito gadu ekonomiskā uzplaukuma laikā, ražojot ne tikai zivju, gaļas, sakņu, augļu, ogu un sēņu konservus, bet arī dažādus mājsaimniecībai nepieciešamos skārda piederumus.

Pēc 2. pasaules kara uzņēmums nepārtraukti palielina ražošanas jaudas un nepārtraukti veic ieguldījumus ražošanas modernizācijā un attīstībā. Līdz ar to uzņēmumā tiek uzsākta jaunu produkcijas veidu ražošana, kā arī kulinārijas izstrādājumu un zivju kūpinājumu ražošana.

80.gadu vidū uzņēmums izveidojās par zivju konservu un kulinārijas izstrādājumu līderi bijušajā PSRS teritorijā un tas kļuva par mācību bāzi citiem tā laika uzņēmuma darbiniekiem.